Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Κώστας Κατσαρός: Παραπλανητικός τίτλος σε δημοσίευμα




Συνάδελφοι,
Είναι απορίας άξιον πώς μια σαφής ανακοίνωση μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης εξαιτίας της ανάγνωσης που έγινε από μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για εκπαιδευτικά θέματα, την ώρα μάλιστα που συνοδεύεται και από σαφέστερο βίντεο.
Με παραπλανητικό τίτλο που αναφέρεται σε συμμετοχή ΕΛΜΕ στη συζήτηση με την αν. υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου τιτλοφορείται από σελίδα με εκπαιδευτικές ειδήσεις ανακοίνωση – ενημέρωση που έστειλα και στην οποία αναφέρεται η παρέμβαση της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας την οποία εκπροσώπησα στην πρόσκληση για συζήτηση με την αν. Υπουργό κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Στην ενημέρωση που έστειλα προς πολλούς παραλήπτες, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη σελίδα, ανέφερα ότι παραβρέθηκε και η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, χωρίς να εννοώ ή να υπονοώ ότι συζήτησε με την αν. Υπουργό. Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας παραβρέθηκε αποκλειστικά στη διαμαρτυρία, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί και από την ίδια ΕΛΜΕ.

Η ενημερωτική παρέμβασή μου συνοδεύτηκε και από το βίντεο που παίχτηκε στο περιφερειακό κανάλι της περιοχής μας και στο οποίο ξεκάθαρα αναφέρεται ότι στη συζήτηση με την αν. υπουργό δεν παραβρέθηκε καμία ΕΛΜΕ (δείτε εδώ)

Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός που επιχειρήθηκε να... ανακαλυφθεί ή και να εφευρεθεί αφού δεν υπήρχε. Αν κάποιος είχε διαβάσει προσεκτικά τόσο την ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, όσο και της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (την οποία επισυνάπτω εκ νέου) αλλά είχε δει και το βίντεο ο σύνδεσμος του οποίου επισυνάφτηκε, θα αντιλαμβανόταν μια άλλη αλήθεια από αυτή που παρουσιάστηκε.

Επαναλαμβάνω ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά ότι στη συζήτηση με την αναπληρωτή υπουργό δεν παραβρέθηκε καμία ΕΛΜΕ από την περιοχή μας, και η αναφορά στην Α ΕΛΜΕ Αχαΐας έγινε αποκλειστικά για να καταδείξει την μαχητικότητα των συναδέλφων της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ (που πιστοποιείται και στο βίντεο) που παραβρέθηκαν αποκλειστικά στη διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και για κανένα άλλο λόγο.

Η θέση του κλάδου είναι δεδομένη, εκφράστηκε και από την Ομοσπονδία όταν έπρεπε και από τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας με ανακοινώσεις. Η απάντηση του κλάδου θα πρέπει να είναι ηχηρή και φυσικά δεν μπορεί να γίνουμε συνοδοιπόροι με όσους διαλύουν την εκπαίδευση.


Κατσαρός Κωνσταντίνος

ΓΓ Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

 

 

 

Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
Ελ. Πολιορκημένων 45
30 200 Ι. Π. Μεσολογγίου
http://1elmeait.blogspot.gr
e-mail:        1elme.ait@gmail.com
Πληρ.:         Κούστας Κώστας
Τηλ.:            6945377725
Ανακοίνωση
Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, κλήθηκε στις 7 Ιουνίου 2016 να συμμετάσχει σε σύσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Αναγνωστοπούλου Σίας, με τους συνδικαλιστικούς φορείς και εκπροσώπους Γονέων και Κηδεμόνων από την ΠΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Εκπαίδευσης στην Πάτρα, με «επίκαιρη» όπως αναφέρεται θεματολογία.
Είναι γνωστό ότι ο κλάδος εξέφρασε μέσω της ομοσπονδίας του (ΟΛΜΕ) τη θέληση να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα. Παρόλη την καλή πρόθεση, η ομοσπονδία μας δεν κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της στα θεσμοθετημένα επίσημα όργανα (ΕΣΥΠ). Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε αντίλογο σε όσα είχαν σχεδιαστεί.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο περίφημος και πολυδιαφημισμένος «διάλογος» ολοκληρώθηκε και έχει ήδη αρχίσει τη δημοσιοποίηση των μέτρων για ένα φτηνό και υποβαθμισμένο ελληνικό μνημονιακό σχολείο, αυτό δηλαδή που …οραματίζεται για τις επόμενες γενιές.
Με βάση τις πρώτες ανακοινώσεις, χάνονται άμεσα πάνω από 2500 θέσεις εργασίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι θα γίνουν γυρολόγοι για να συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο.
Την ώρα, λοιπόν, που συνεχίζεται το καταστροφικό έργο στην εκπαίδευση, το υπουργείο αναζητεί προφανώς συνενόχους οργανώνοντας επικοινωνιακού τύπου συναντήσεις κατόπιν εορτής με τους συνδικαλιστικούς και άλλους εμπλεκόμενους επίσημους φορείς και συλλόγους...
Επειδή μετά από τόσα χρόνια συνεχών θυσιών ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε όσα συνεχίζουν να γίνονται στο χώρο μας για εμάς χωρίς εμάς, οφείλουμε να αντιδράσουμε σε ότι μας διαλύει τη ζωή.
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, σεβόμενο τους θεσμούς, θα παραβρεθεί με εκπρόσωπό του στην συνάντηση για να υπενθυμίσει ότι:
Ο αγώνας μας για ποιοτική εκπαίδευση θα συνεχιστεί.
Έχουμε μπροστά μας πολλές μάχες αλλά ένα είναι σίγουρο:
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

                          Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας
                                                                                                                                
                      Κούστας Κώστας                                                                 Κατσαρός Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.