Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Καρδίτσας: Στο βωμό της αριστερόπληκτης ιδεοληψίας




Η ερμαφρόδιτη συνδικαλιστική παράταξη “Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών”, που αποτελεί τοξικό απόβλητο της φιλοκυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης των ΣΥΝΕΚ, σε μια αποθέωση ανέξοδου θράσους και συνδικαλιστικού χαμαιλεοντισμού, αποφάσισε να στραφεί εναντίον της ΔΑΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που έχει παράδοση, υπόσταση και ταυτότητα.
Ξεδιάντροπα και προκλητικά, ως γνήσιοι λαϊκιστές, φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής και λασπολόγοι, αφού έλυσαν τα προβλήματα της κοινωνίας, της εκπαίδευσης και των συναδέλφων, μη έχοντας άλλα να ασχοληθούν, αποφάσισαν να ρίξουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα.
Οι πρωταθλητές της καραμπόλας φαίνεται πως έχουν μνήμη σκνίπας καθώς εκπλήσσει ο “ταχυδακτυλουργικός” τρόπος που ο τέως πρόεδρος της ΕΛΜΕ, προέκυψε στην προεδρία από το πουθενά, από μη εκλόγιμη θέση και έπειτα από αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών του ΔΣ που εξελέγησαν με την παράταξή τους. Τη συνδικαλιστική χρονιά 2015, με την τότε επωνυμία “Ενωτική Δράση” άλλαξε τα μέλη της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ με συχνότητα ρυπαρού πουκαμίσου.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη της “Ενωτικής Δράσης”, από την οποία προέρχονται και την οποία συνυπέγραψαν, διακήρυτταν ότι “ως καλοί συνδικαλιστές” δεν επιθυμούν την “καρέκλα” και θα παραιτούνται από συνδικαλιστικές θέσεις ευθύνης ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να αναπληρωθούν από τους επόμενους.
Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, η φιλοκυβερνητική συνδικαλιστικά παράταξη να γίνεται τιμητής της ηθικής τάξης και συνάμα δημόσιος κατήγορος του ΥΠΠΕΘ, το οποίο έμμεσα εγκαλεί για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις αποσπάσεις των αιρετών.
Η “Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών”, αντί να ασχοληθεί με τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα και της εκπαίδευσης ειδικότερα, επιδίδεται κατ’ εξακολούθηση σε μια τακτική αποπροσανατολισμού, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Αυτά τα γνωρίζει η πλειονότητα των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Κι αυτή δίνει την απάντηση στο λαϊκισμό και στην ιδεοληψία, αναδεικνύοντας στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, τη ΔΑΚΕ πρώτη συνδικαλιστική παράταξη, αναγνωρίζοντας την ηθική της, το όραμά της, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αξιοσύνη των στελεχών της και τη διαχρονική αγωνιστική της διάθεση για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

Από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.