Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

4η σύγκλιση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για εκλογή προεδρείου





Σήμερα Παρασκευή 20/12 πραγματοποιήθηκε η  4η σύγκλιση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με μοναδικό θέμα την προσπάθεια συγκρότησης.
Οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν συνοπτικά ως εξής:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ):  Απαίτηση η «αλλαγή παραδείγματος» μετά την αλλαγή συσχετισμών στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Διεκδικήσαμε την Προεδρεία και προτείναμε τη Γ. Γραμματεία στο ΠΑΜΕ ή στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Διαπιστώσαμε ότι έχει διαμορφωθεί μέτωπο ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ. Δηλώνουμε αποχή από τη διαδικασία συγκρότησης αλλά αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως φυγομαχία όπως η αποχή άλλων.
ΠΑΣΚ - Μπαλασόπουλος : Βιάστηκε η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα. Στηρίζουμε τον Καλομοίρη για την προεδρία. Στηρίζουμε και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ή ας μας στηρίξουν.
Καλομοίρης: εξακολουθούν να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέσαμε.
ΠΑΣΚ (Ντριβαλάς):  Όχι στις επίπλαστες πλειοψηφίες. Είμαστε η γνήσια ΠΑΣΚΕ. Αν δεν υπήρχαν διασπάσεις θα ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα. Γι αυτό στα πλαίσια του αναλογικού αντιπροσωπευτικοί διεκδικούμε τον Πρόεδρο για την θέση του Γ.Γ. από τη ΔΑΚΕ Α’ Αντιπρόεδρος η ΣΥΝ, Β’ Αντιπρόεδρος ο Κουτσιουμπέλης, Γ’ Αντιπρόεδρος οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.
 Δ.Α.Κ.Ε. Η πρόταση της ΣΥΝ είναι διπλά προσχηματική. Αφ’ ενός γιατί απευθύνετε στο ΠΑΜΕ του οποίου η άρνηση είναι δεδομένη και αφ’ ετέρου γιατί η νέες καταστάσεις που επικαλείται στην κοινωνία και στους εργαζόμενους είτε δεν υφίστανται είτε είναι πλασματικές και συγκυριακές. Η προηγούμενη τριετία απέδειξε ότι όσα ακούγονται είναι προσχηματικά αφού οι αποφάσεις σχεδόν στο σύνολο τους ήταν ομόφωνες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ορθώνουμε διαχωριστικές γραμμές αφού για να είμαστε δυνατοί πρέπει να λειτουργήσουμε συνθετικά στη βάση των κοινών προβλημάτων των εργαζομένων. Ο μόνος υπεύθυνος δρόμος είναι η συμμετοχή όλων με βάση τις αναγκαιότητες της σύνθεσης της αναλογικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας. Αυτές οι αναγκαιότητες υπαγορεύουν τη στάση της ΔΑΚΕ και σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν όσα διατύπωσε η ΣΥΝ για διαμόρφωση άξονα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Η θέση μας είναι όπως είπαμε από την αρχή συνθετικό αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο.
Παρεμβάσεις: Δεν βλέπουμε διαχωρισμό μνημονιακών – αντιμνημονιάκων. Δεν υπάρχει προγραμματική βάση για σύγκλιση συνεργασία στη συγκρότηση. Ήταν αναγκαία η συνεργασία τουλάχιστον των τριών δυνάμεων (ΠΑΜΕ – ΣΥΝ – ΠΑΡ). Αν δεν βγαίνει πλειοψηφία δεν μπορούμε να την εκβιάσουμε να βγει. Η νέα πλειοψηφία χωρίς το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να εκφραστεί. Προτιμάμε Καλομοίρη αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε.
ΠΑΣΚ: Επιμένουμε στην υποψηφιότητα στη βάση του αναλογικού αντιπροσωπευτικού. Δεν θα αποδεχθούμε μειοψηφική συγκρότηση.
Ακολούθησε ψηφοφορία:
 Κουτσιουμπέλης 6
 Ντριβαλάς 1
 Λευκά 3
 Άκυρα 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.