Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: Όχι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τη σοσιαλιστικού τύπου επιδρομή! Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές για ΔΣ.


 

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013,  ώρα   10.00, στο  1ο  Λύκειο Παλλήνης θα γίνει η τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Θα  χορηγηθεί  άδεια  απουσίας  από τα σχολεία για τη συμμετοχή των συναδέλφων  στη συνέλευση.

Στη συνέλευση και τις εκλογές συμμετέχουν και οι συνάδελφοι που έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκουν στα σχολεία της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.




Οι  εκλογές  για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, θα γίνουν  στον ίδιο  χώρο, την  Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, από  08.00 έως  20.00.
 --------------------------------------------------------------------------------

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες


 Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, διεξάγονται σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα των εκπαιδευτικών λειτουργών της πατρίδος μας.


Μια τετραετία μετά την είσοδο της χώρας μας στον «μηχανισμό στήριξης» από τον Γιώργο Παπανδρέου και τις παραπλανητικές δηλώσεις του στο Καστελόριζο για "τεχνική βοήθεια", η εθνική μας κυριαρχία έχει χαθεί.


Οι δάνειες δυνάμεις έριξαν τις μάσκες και με τρόπο απροκάλυπτο προσπαθούν μέσω των επιτροπών τους να ελέγξουν τα πάντα και να θέσουν στο περιθώριο την ελληνική κοινωνία.
Η νεοφιλελεύθερης έμπνευσης πολιτικές των περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, της διάλυσης του δημόσιου τομέα και των απολύσεων σε συνδυασμό με την σοσιαλιστικού τύπου επιδρομή στα εισοδήματα, τα ακίνητα και την ατομική περιουσία μέσω της αύξησης της φορολογίας, έχουν βαθύνει την ύφεση, νεκρώσει την αγορά και εκτινάξει στα ύψη την ανεργία.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι πολιτικές αυτές, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα, στο «τσουνάμι της κοινωνικής έκρηξης».

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες


Τα συνδικαλιστικά στελέχη της  ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ, θα συνεχίσουν στο νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και όπου αλλού χρειαστεί, να προασπίζουν τα συμφέροντα του κλάδου. Κάποιοι κακοπροαίρετα, θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν τη στήριξη στη ΔΑΚΕ ως δείγμα συναίνεσης, στην αποτυχημένη οικονομικά και κοινωνικά πολιτική του μνημονίου. Με τη στάση μας και τις πράξεις μας δεν θα το επιτρέψουμε.

Αυτό το αποδείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν δε διστάσαμε να συγκρουστούμε με τις κυβερνητικές λογικές.


Η ΔΑΚΕ Καθηγητών, η παράταξη που εκφράζει τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό στο χώρο των καθηγητών, είχε χρέος και καθήκον να σταθεί συνεπής στις αρχές και θέσεις που υποστήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πάνω και πέρα από τα  στενά κομματικά συμφέροντα,  τοποθετηθήκαμε και  δράσαμε με γνώμονα τόσο της στήριξης της δημόσιας εθνικής μας παιδείας όσο και της υπεράσπισης των όποιων δίκαιων κατακτήσεων είχε πετύχει ο (διαχρονικά αδικημένος  από την ελληνική πολιτεία) κλάδος μας.
 Χωρίς τη ΔΑΚΕ θα ήταν αδύνατον να καταγραφεί η ισχυρή αντίδραση του κλάδου απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στάση, αν χρειαστεί, θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον. Χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς δισταγμούς!
Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής


 Διαβάστε:

Απολογισμός της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., εν όψει των εκλογών για τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.