Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη άκαρπη συνεδρίαση για νέο προεδρείο στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.





Χθες Τρίτη 17/12,  πραγματοποιήθηκε η 3η σύγκλιση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με μοναδικό θέμα την προσπάθεια συγκρότησης.
Οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν συνοπτικά ως εξής:

Π.Α.Σ.Κ. Έχουμε καταθέσει κείμενο αρχών στο οποίο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Είμαστε υπέρ του αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Κάθε παράταξη ανάλογα με τη δύναμή της να επιλέξει τη θέση που επιθυμεί και εμείς θα την στηρίξουμε.

Π.Α.Σ.Κ. (Μπαλασόπουλος): Οι Παρεμβάσεις δεν συμβάλλουν σε μια κατεύθυνση αγωνιστικής συγκρότησης.

Δ.Α.Κ.Ε.: Η προηγούμενη τριετία απέδειξε ότι όσα ακούγονται είναι προσχηματικά αφού οι αποφάσεις σχεδόν στο σύνολο τους ήταν ομόφωνες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ορθώνουμε διαχωριστικές γραμμές αφού για να είμαστε δυνατοί πρέπει να λειτουργήσουμε συνθετικά στη βάση των κοινών προβλημάτων των εργαζομένων. Η θέση μας είναι όπως είπαμε από την αρχή συνθετικό αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Σε αυτά τα πλαίσια δεν θα βάλουμε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Π.Α.Σ.Κ. (Ντριβαλάς): Διεκδικούμε τη θέση του προέδρου ως πλειοψηφούσα παράταξη αφού αυτό εκφράστηκε στο συνέδριο.

Παρεμβάσεις: Τα συνδικάτα δεν λειτουργούν σύμφωνα με τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων. Για να υπάρξει συγκρότηση με ταξικό προσανατολισμό απαιτούνται οι τρείς τουλάχιστον παρατάξεις (ΠΑΜΕ, ΣΥΝ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε υπέρ του αντιπροσωπευτικού αλλά όχι του αναλογικού. Να διαμορφωθεί προεδρείο σε αγωνιστική παρέμβαση. Να πολιτικοποιηθούν οι αγώνες. Να απαιτήσουμε διαγραφή του χρέους και εθνικοποίηση των τραπεζών. Να γίνει καταστατικό και νέο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο. Αποσύρουμε την υποψηφιότητα μετά την στάση του ΠΑΜΕ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Ακολούθησε ψηφοφορία:
ΠΑΣΚ - Κουτσιουμπέλης 6
ΠΑΣΚ - Μπαλασόπουλος 3
ΠΑΣΚ - Ντριβαλάς 1
Λευκά 5.
Θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση την Παρασκευή 20/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.