Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής στις 22 Οκτωβρίου

Ε΄ ΕΛΜΕ Αν, Αττικής                                               Παλλήνη 13/10/2015

                            ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                  ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ
                         
                  ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2015, ΩΡΑ 12.30, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


      Ο κλάδος,όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βρίσκεται αντιμέτωπος με το 3ο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις  που προκύπτουν από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, αλλά και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από τα δύο προηγούμενα, προχωρά στην ψήφιση  όλων των προαπαιτούμενων μέτρων και αντιδραστικών αλλαγών  που βυθίζουν ακόμη περισσότερο το λαό στη φτώχεια, ενώ χαρίζουν  δισεκατομμύρια στους δανειστές, στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Καταργείται  ο δημόσιος χαρακτήρας  της κοινωνικής ασφάλισης, έχουμε νέα μείωση μισθών και συντάξεων.  Αυξάνονται  οι φόροι, ξεκληρίζονται  οι αγρότες, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι  επαγγελματίες. Επίκειται νέος  νόμος που περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.  Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συμφωνία με τους δανειστές  οι οποίοι  έχουν εγκατασταθεί  στη χώρα μας και  λειτουργούν ως νεοαποικιακή δύναμη των «εταίρων» μας. Οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης τίθεται υπό τον πλήρη έλεγχο και την έγκριση τους.

·         Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα κενά ανέρχονται σε χιλιάδες.   Η αύξηση του ωραρίου , παρά τις διαψεύσεις, είναι στην ατζέντα του Υπουργού, όπως και η εθελοντική εργασία με δέλεαρ την καλή «αξιολόγηση»(!).   Γι αυτό ο Υπουργός με περισσό θράσος  δηλώνει ότι «τα κενά  στα σχολεία  καλύπτονται μέσα από διαδικασίες σε κάθε σχολείο». Όπερ  σημαίνει συγχωνεύσεις τμημάτων, υπερωρίες, αλλαγή στα αναλυτικά προγράμματα, για να κουκουλωθούν τα κενά. Ο  Λοβέρδος  θα μοριοδοτούσε  τους εθελοντές, ο Φίλης θα μοριοδοτεί την αξιολόγησή τους.

·           Η κυβέρνηση, παρά τις επικοινωνιακές της προσπάθειες, υλοποιεί ταχύτατα το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο, το οποίο  «υπόσχεται»  κοινωνική καταστροφή. Το πρόβλημα που απασχολεί  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους  είναι η απάντηση στην καταστροφική πολιτική της Ε.Ε που υλοποιεί ταχύτατα και χωρίς κανένα ενδοιασμό η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  Αν δεν απαντήσουμε με ένα μαζικό αποφασιστικό αγώνα με σχέδιο και κλιμάκωση για την ανατροπή αυτή της πολιτικής, της Ε.Ε του ΔΝΤ και της ολιγαρχίας, σωτηρία δεν υπάρχει.   Η  κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Οφείλουμε να τη διαψεύσουμε και να νιώσει σύντομα την οργή των εργαζομένων. Καμία πολιτική δε θα μπορέσει να εφαρμόσει, αν εμείς αντιδράσουμε.

·         Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην έκτακτη Γ.Σ την Πέμπτη 22/10, ώρα 12.30, στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης. Για    να συζητήσουμε  για την αντίδρασή μας, για το πρόγραμμα δράσης.

           Η πρόεδρος                                            Ο  γραμματέας

        Άννα Μπαχτή                                         Πάνος Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.