Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ του ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 
                             Άκης Σωτηρόπουλος                            Κατερίνα Σκανδάλη

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Καθώς ολοκληρώνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου) οι αιρετοί του κλάδου ενημερώνουν τους συναδέλφους:

Για μια ακόμη φορά το ΠΥΣΔΕ κλήθηκε να κάνει τοποθετήσεις και αποσπάσεις κάτω από ασφυκτική χρονική πίεση , προκειμένου να τοποθετηθούν το γρηγορότερο δυνατό οι λειτουργικά υπεράριθμοι , οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ αλλά και οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ.
Διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με την επιλογή της Δ/νσης να μην αναρτηθούν τα κενά σε καμία φάση της διαδικασίας και συμφωνήσαμε απόλυτα με το ανάλογο αίτημα που υπέβαλε η Ε΄ ΕΛΜΕ και την καταγγελία της για το θέμα αυτό. Ωστόσο δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να παραμείνουμε στη διαδικασία , προκειμένου να εγγυηθούμε το αδιάβλητο και την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Θεωρούμε πως στο μέλλον η Δ/νση οφείλει να αναρτά τα κενά , ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες για ατασθαλίες και μεροληπτική αντιμετώπιση. Εξάλλου η μη ανάρτηση κενών καθυστέρησε τελικά την όλη διαδικασία, καθώς κάθε φορά που ερχόταν μια αίτηση συναδέλφου και αυτός δεν είχε δηλώσει τα σχολεία που υπήρχαν εκείνη την ώρα ως κενά και τα οποία μπορούσε να πάρει βάσει των μορίων του/της , το συμβούλιο διέκοπτε, για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του/της , ώστε να του/της δώσει το δικαίωμα της επιλογής.
 Στο σημείο αυτό ενημερώνουμε ότι πρώτα τοποθετήθηκαν οι λειτουργικά υπεράριθμοι και οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν πληρέστερα το ωράριό τους , στη συνέχεια οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ και οι αιτούμενοι απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους , και στο τέλος έγιναν διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου. Στις διαθέσεις αυτές καταβλήθηκε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε τα σχολεία να απέχουν το λιγότερο δυνατό μεταξύ τους και οι συνάδελφοι να μετακινούνται σε όσο το δυνατόν λιγότερες σχολικές μονάδες. Πάντως , όπου τα κενά ήταν λίγα και διεκδικήθηκαν σχολεία από περισσότερους του ενός συναδέλφους , λήφθηκαν υπόψη τα μόρια.
 Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κανένας / καμία συνάδελφος δεν ευνοήθηκε έναντι άλλου και όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη. Τα όποια λίγα λάθη διορθώθηκαν ή θα διορθωθούν κατά τη διαδικασία των ενστάσεων των συναδέλφων. Ωστόσο , οφείλουμε να καταδικάσουμε το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας κλήθηκαν να διαχειριστούν μια κατάσταση που κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη. Μηδενικοί διορισμοί, χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, 27άρια τμήματα , αυξημένο διδακτικό ωράριο και συνάδελφοι-λάστιχο που καλύπτουν ωράριο ακόμη και σε τρία σχολεία, και βέβαια δεκάδες κενά, συνθέτουν ένα σκηνικό που προκαλεί απογοήτευση , καθώς επαναλαμβάνεται επιδεινούμενη η γνωστή μνημονιακή πολιτική που ρημάζει τη δημόσια εκπαίδευση και της στερεί το οξυγόνο. Μια δημόσια εκπαίδευση , που αν αναπνέει ακόμη και στέκεται όρθια , το οφείλει στο φιλότιμο και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ - ΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.