Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου: Ποια ΕΛΜΕ Χίου θέλουμε; - Ψηφοδέλτιο



Ποια ΕΛΜΕ Χίου θέλουμε;

Συναδέλφισσες, -οι την προσεχή Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου καλούμαστε να αναδείξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας. Καλούμαστε να εκλέξουμε εκείνους τους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια σε ώρες για τη δημόσια εκπαίδευση δύσκολες. Σε εποχές που ο εκπαιδευτικός προπαντός βάλλεται από παντού.
Έχουμε, όμως, αναρωτηθεί αγαπητοί μας συνάδελφοι ποια ΕΛΜΕ Χίου θέλουμε; Είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα παρουσία της;
Ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου μας λυπούν τα εξής παρακάτω:
·        Η ελαχιστότατη σε αριθμό παρουσία των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις απεργιακές κινητοποιήσεις δείγμα της αποστροφής του κλάδου προς τις πρακτικές δεκαετίας ’80 που ακολουθεί πιστά το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου (η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν συμμετέχει σ’ αυτό).
·        Η εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια παύση της λειτουργίας του blogτης ΕΛΜΕ Χίου.
·        Η από τον Ιανουάριο του 2015 (ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) πλήρης σχεδόν αφωνία της ΕΛΜΕ Χίου για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου με προεξάρχον φυσικά τα 40 σχεδόν κενά εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Χίου. Μάλιστα, φτάσαμε στα μέσα του Δεκέμβρη και ακόμα έχουμε ελαχιστότατα κενά και ακόμα η ΕΛΜΕ Χίου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Άραγε γιατί; Ποιες μικροσκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η σιωπή; Μήπως τη στελέχωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ημέτερους; Μήπως την κατάληψη της θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης από ημέτερο;
Ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου οραματιζόμαστε μια ΕΛΜΕ Χίου:
·        Που πρωτίστως θα είναι Επιστημονική Ένωση (αυτό τα τελευταία χρόνια έχει λησμονηθεί). Στις συνελεύσεις συζητιούνται μόνο οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων.
·        Που θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, όποια κυβέρνηση κι αν έχει απέναντί της.
·        Που δεν θα διαχωρίζει τις ειδικότητες σε βασικές και δευτερεύουσες.
·        Που δεν θα αγωνίζεται να καλύψει τα κενά μόνο των βασικών ειδικοτήτων.
·        Που δεν θα είναι ΕΛΜΕ μόνο της Χίου, αλλά και των Οινουσσών και των Ψαρών.
·        Που θα αγωνίζεται να ενεργοποιήσει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της. Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου. Τρόποι υπάρχουν πάμπολλοι. Βούληση χρειάζεται και διάθεση για να μην ζουν τα μέλη τη ΕΛΜΕ Χίου στο σκοτάδι και στην άγνοια.



Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου
         για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου

1. Αγγουλές Εµµανουήλ του Ιωάννη, ΠΕ03, 3ο Γυµνάσιο Χίου
2. Αγραφιώτης Νικόλαος του Ιωάννη, ΠΕ11, 3ο Γυµνάσιο Χίου
3. Βούκουνας Κωνσταντίνος του Στυλιανού, ΠΕ 12.01, ΕΠΑΛ
    Βροντάδου
4. Καρατζάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου, ΠΕ01, ΕΠΑΛ Βρονταδου
5. Μιχαλιός Μάριος του Ιωάννη, ΠΕ17.01, ΕΠΑΛ Βροντάδου
6. Ρόκος Ιωάννης – Ευάγγελος του Επαμεινώνδα, ΠΕ04.01, Γυμνάσιο
    Βροντάδου

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

1. Ρυμικής Κωνσταντίνος του Ιωάννη, ΔΕ01.11, 1ο ΕΠΑΛ Χίου




Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Χίου από τις 11.00 π. μ. έως και τις 17.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.