Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Θόδωρος Τσούχλος: Συμπεράσματα από τη συνάντηση με τον Υπουργό


Το μέλος τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Εκτελ. Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., Θόδωρος Τσούχλος, μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή 13 Μαΐου, καταγράφει τα συμπεράσματά του και διατυπώνει τις θέσεις του.
Συμπεράσματα απ' τα λεγόμενα τού Υπουργού.
  • Η εξαγγελία για 20.000 μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση την επόμενη τριετία μετατίθεται για το 2017. Το κουαρτέτο δεν έδωσε την άδεια και η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση το αποδέχθηκε.

  • Οδηγούμαστε σε μια γκρίζα πραγματικότητα με τη συνεχή υποχρηματοδότηση του δημοσίου σχολείου και την αυξημένη αβεβαιότητα χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, με πολυετή προϋπηρεσία, για το εργασιακό τους μέλλον.

  • Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων αναμένεται να συνεχιστούν.

  • Αλλάζει επί το δυσμενέστερο το διδακτικό ωράριο των υπευθύνων Εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών.

Τι πιστεύουμε εμείς.
  • Στηρίζουμε και θωρακίζουμε το θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο οποίος είναι απόλυτα αδιάβλητος.

  • Σεβόμαστε την προσπάθεια, το μόχθο και την αγωνία των μαθητών μας και των γονέων τους. Ας μη θεωρήσει όμως το Υπουργείο την προσήλωσή μας στο εκπαιδευτικό λειτούργημα ως αδυναμία.

  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μην προχωρήσει σε αρνητικές αποφάσεις για τον κλάδο και την παιδεία κατά την περίοδο των εξετάσεων, αλλά και μετά το πέρας τους.

Θόδωρος Τσούχλος
Μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε. και Εκτελ. Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.