Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΔΑΚΕ Καθηγητών Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Περί υπογραφών…

 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής με «έκπληξη» πληροφορήθηκε από συναδέλφους διαφόρων σχολείων ότι μέλη συγκεκριμένων παρατάξεων κάνουν «αγώνα» να μαζέψουν υπογραφές (!) προκειμένου να επισπεύσουν την διεξαγωγή εκλογών στην Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Πληροφορούμε τους συναδέλφους ότι το θέμα αυτό έχει συζητηθεί στα τελευταία Δ.Σ. ( έχει τεθεί επανειλημμένα) και η πλειοψηφία των μελών έχει αποφασίσει οι εκλογές να πραγματοποιηθούν αργότερα, όταν θα το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Οι τελευταίες εκλογές είχαν γίνει τον Ιανουάριο του 2020 και είχαν προσέλθει να ψηφίσουν 900 περίπου συνάδελφοι. Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές με μικρό, άρα και ελεγχόμενο και προβλέψιμο αριθμό συμμετεχόντων. Σε όσες ΕΛΜΕ της χώρας πραγματοποιήθηκαν εκλογές αυτή την περίοδο, η συμμετοχή ήταν ελάχιστη.

Είναι προφανέστατοι οι λόγοι για τους οποίους συγκεκριμένες παρατάξεις επιδιώκουν τις εκλογές αυτή τη στιγμή. Θεωρούν ότι η περιορισμένη προσέλευση, λόγω της πανδημίας, θα τους «ευνοήσει» εκλογικά, στερώντας από πολλούς συναδέλφους τη δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία. Σκέπτονται απολύτως μικροκομματικά και ευκαιριακά. Μάλιστα, θα ισχυριζόταν κανείς ότι διακατέχονται και από ιδιοκτησιακή νοοτροπία. Θεωρούν το σωματείο μας τσιφλίκι τους αναπολώντας «περασμένα μεγαλεία». Η εκτεταμένη συμμετοχή  είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας που ευαγγελιζόμαστε όλοι.  Όλοι;

Συμπληρωματικά η μέθοδος των υπογραφών δεν αρμόζει σε συνδικαλιστικό σωματείο που είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί με βάση το καταστατικό του. Η ιδιοκτησιακή νοοτροπία ταιριάζει περισσότερο σε εκτελεστικά όργανα τύπου «θυρωρών πολυκατοικίας». Το ΔΣ έχει καθήκον να προστατεύει τη λειτουργία του σωματείου από αντικαταστατικές ενέργειες.

Αλήθεια πού πήγε η αρχή του σεβασμού στην πλειοψηφία;

Τα σωματεία έχουν καταστατικό και αυτό δεν παραβιάζεται.

Οι πλειοψηφίες δεν εκβιάζονται.


Τοπική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε πρόσφατη ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.