Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΔΑΚΕ: Κάλεσμα δικαιοσύνης για την Ειδική Αγωγή

Με βάση την δημοσιοποίηση του νέου ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ για την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στις 17-4-2014, σας γνωρίζουμε την θέση μας που έχει ως εξής:

1.            Διεκδικούμε να εφαρμοστούν οι προϋπάρχοντες νόμοι για την ειδική αγωγή, όπως ο τελευταίος ν. 3699/2008.
2.            Ζητούμε γι’ αυτό να εκδοθούν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί ΑΚΟΜΗ!!!!!
3.            Στην εκπαίδευση και μάλιστα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), δεν χρειαζόμαστε ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Ας εφαρμόσουμε πρώτα τους προηγούμενους( Νόμος 3699/2008 και ΑΡΘΡΟ 28 του Νόμου 4186/2013).

4.            Φτάνει πια η « εικονική κινητικότητα» μέσω νέων προσχεδίων και η προσπάθεια υλοποίησης υποσχέσεων του παρελθόντος (2003). Ας αρκεστούμε στη εφαρμογή της υπάρχουσας Νομοθεσίας.
5.            Εκπαιδευτικοί είναι μόνο όσοι έχουν διορισθεί για αυτό το έργο με βάση την Νομοθεσία. Διαφορετικά θα επιτρεπόταν οι μετατάξεις για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.
6.            Πως είναι δυνατόν να αλλάζουμε κάτι (Νόμος  3699/2008) που δεν έχει υλοποιηθεί και χωρίς να υπάρχουν σχετικές  μελέτες και συμπεράσματα;

Η ΔΑΚΕ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ Β' ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.