Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Οι αναπληρωτές και η απεργία


Εν όψει της Γενικής Απεργίας της 4ης  Φεβρουαρίου σας γνωστοποιούμε ότι:  

Οι αναπληρωτές, είναι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου και όχι ωρομίσθιοι. Συνεπώς οι ημέρες απεργίας αναγνωρίζονται ως χρόνος υπηρεσίας.

Ο συμμετέχων σε απεργία αναπληρωτής, πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές και του εργαζόμενου αλλά και του εργοδότη. Συνεπώς, οι ημέρες απεργίας υπολογίζονται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Άρα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που αυθαίρετα δεν παρακρατούν τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου από τους απεργούς αναπληρωτές, δεν πράττουν το σωστό.  Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην αναγνωρίζονται οι ημέρες απεργίας ως πραγματικός χρόνος εργασίας. 

Εφιστούμε την προσοχή λοιπόν στις Δ.Δ.Ε., ώστε να τηρηθεί η πιστή εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε οι ημέρες απεργίας να αναγνωρίζονται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τους αναπληρωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.