Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Σπ. Κανελλόπουλος: Όταν ο κλάδος μιλά, οι συνδικαλιστές καλό είναι να σιωπούν.



Σήμερα τελείωσα με τις τελευταίες επισκέψεις σε σχολεία. Ως υποψήφιος αιρετός για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε   Αττικής έχω να καταθέσω τα εξής συμπεράσματα:

α) Οι συνάδελφοι, κυρίως ακούν και επεξεργάζονται ό,τι τους λες.
β) Πέρασε ο καιρός που πίστευαν τις "επαναστατικές κορώνες" και πειθόντουσαν από όμορφα λεκτικά σχήματα.
γ) Η ΔΑΚΕ χαίρει εκτιμήσεως για τις θέσεις και τη στάση της τα προηγούμενα χρόνια.
δ) Οι συνάδελφοι - με στοιχεία που παρουσιάστηκαν - έμαθαν ότι χωρίς την συνεισφορά της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (3 στους 11), δεν θα υπήρχαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου τα παρελθόντα έτη. Κατανόησαν ότι την ΔΑΚΕ δεν την ενδιαφέρει ποιος, αλλά πώςκυβερνά.
ε) Η απογοήτευση για τη σημερινή στάση της ΟΛΜΕ ήταν διάχυτη. "Γίνονται τόσα από το υπουργείο Παιδείας στην τεχνική εκπαίδευση και δεν μιλάει κανείς", μου είπαν.  Απάντησα ότι αυτό οφείλεται στη φιλοκυβερνητική στάση των ΣΥΝΕΚ  και στο ότι οι αριστερές παρατάξεις δεν έχουν καθορίσει τι είδους κριτική, τι είδους διεκδίκηση θα υιοθετήσουν απέναντι στην «πρώτη φορά αριστερά». Έτσι η ΟΛΜΕ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Σε γενικές γραμμές, αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα από την επαφή μου με συναδέλφους σε σχολεία της Αττικής. Μένει η αυριανή κρίσιμη ημέρα για να δούμε τη γνώμη του κλάδου. Ποιούς θα επιβραβεύσει και ποιούς θα τιμωρήσει.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Διευθυντές των σχολείων που με διευκόλυναν στο να ενημερώσω τους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και για την ενημέρωση που μου παρείχαν σε σχέση με τα προβλήματα της σχολικής τους μονάδας. 
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολεμίους των απόψεών μου συναδέλφους, που κατανόησαν τι προσπαθούσα να τους πω και έθαψαν τις ιδεοληψίες τους βαθιά. Όφείλω να δηλώσω ότι: Όλοι είμαστε καθηγητές υπηρετούντες την Παιδεία των παιδιών του λαού μας.
 Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναγωνιστές του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ για τον αγώνα που έκαναν, ώστε οι απόψεις μας να φτάσουν σε κάθε καθηγητή και καθηγήτρια. Τίποτα δεν πάει χαμένο, επενδύουμε συνάδελφοι για μια ΔΑΚΕ που θα είναι 1η Δύναμη στο κίνημά μας.

Ελπίζω στις αυριανές εκλογές να τιμωρηθεί ο λαϊκισμός της Αριστεράς και να επιβραβευθεί η νηφάλια και συνετή στάση της ΔΑΚΕ. Αυτό το έχει ανάγκη ο κλάδος μας.

Φίλοι μου, τώρα πρέπει να σωπάσω, περιμένοντας την ετυμηγορία σας. Όταν ο κλάδος μιλά, οι συνδικαλιστές καλό είναι να σιωπούν.
Καλή ψήφο.

Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος
Μαθηματικός στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κορωπίου
Υποψήφιος Αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αττικής
Υποψήφιος Αιρετός στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε κι εδώ
Διαβάστε κι εδώ


Διαβάστε κι εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.