Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Δημ. Πεππές: Υπάρχει πρόβλημα με την πλήρωση κενών θέσεων στα σχολεία, με συνέπεια την απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές.


Πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, δύο ημερίδες της ΟΛΜΕ για το "Νέο Λύκειο" και τα εργασιακά προβλήματα των αναπληρωτών και την έλλειψη διορισμών.
Ακολουθεί δήλωση του Αιρετού του ΚΥΣΔΕ και Προέδρου της ΔΑΚΕ Καθηγητών, Δημήτρη Πεππέ.


«Βρισκόμαστε στη Ρόδο αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των αιρετών του Κλάδου στο ΚΥΣΔΕ για να συζητήσουμε με τους συναδέλφους τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν αυτές τις δύο ημέρες έχουν να κάνουν προφανώς με τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Είναι γνωστό ότι αυτές οι συνθήκες έχουν αντίκτυπο και στο εκπαιδευτικό έργο. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στις ακριτικές περιοχές είναι πολλά και απαιτείται ειδική μέριμνα από την Πολιτεία, ώστε να καταστεί όσο το δυνατόν καλύτερη η προσφορά του έργου αυτού. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έχουμε παρατηρήσει μία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών. Υπάρχει πάντα πρόβλημα με την πλήρωση των κενών θέσεων στα σχολεία, πράγμα που έχει σαν συνέπεια την απώλεια πολύτιμων διδακτικών ωρών για τους μαθητές. Θα πρέπει η Πολιτεία να δει από διαφορετική σκοπιά το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό που υπάρχουν πανελλαδικά και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, ώστε να καλύπτονται τα κενά αυτά με μόνιμο προσωπικό και όχι με την προσωρινή λύση των αναπληρωτών που ακολουθείται μέχρι σήμερα λόγω των μνημονικών πολιτικών. Εύχομαι κι ελπίζω το μέλλον να είναι πολύ καλύτερο για τα Δωδεκάνησα και γενικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.