Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε Β' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

Β' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                  Θεσσαλονίκη 18/11/2013


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Υπουργέ Υ.ΠΑΙ.Θ.,

Δυστυχώς το υπουργείο ακόμη μια φορά, κατασπαταλά τα ελάχιστα υπόλοιπα κονδύλια που διαθέτει για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών στα εκατοντάδες κενά, κονδύλια προερχόμενα από την σκληρή φορολόγηση του Ελληνικού λαού, προσλαμβάνοντας αναπληρωτές ΣΜΕΑΕ ΠΕ11. Την ίδια ώρα δεν αποσπά τους υπεράριθμους (στο σύνολο του ωραρίου) μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι περιμένουν μακριά από τις οικογένειες τους κάθε Σεπτέμβριο αυτή την απόσπαση μιας και δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα οργανικά κενά για την μετακίνηση τους στην περίοδο των μεταθέσεων. 
Αναλυτικά η περίπτωση έχει ως εξής: Η Διεύθυνση Ειδικής αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι την 5/11/2013 δεν είχε ζητήσει από τις Δ.Δ.Ε. να καταγράψουν στο ολοκληρωμένο σύστημα, κενά πέραν των αρχικά ζητηθέντων στις αρχές Σεπτεμβρίου για τις ΣΜΕΑΕ. Στις σχολικές μονάδες Ε.Α.Ε. της Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης όμως από τις αρχές Οκτωβρίου καταγράφονται 4 &1/2 κενά ειδικότητος ΠΕ11 όπως και μερικά ΠΕ19-20 πέραν αυτών που αγνοούμε και τα οποία μόλις την 5/11/2013 καταχωρήθηκαν ύστερα από αίτημα της αρμόδιας Δ/νσης Ειδικής αγωγής του ΥΠΑΙΘ στο ολοκληρωμένο σύστημα. Εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι τουλάχιστον από Χίο και Κέρκυρα, που αφενός έχουν κάνει αίτηση απόσπασης για τις ΣΜΕΑΕ και αφετέρου αποσπώνται τα προηγούμενα έτη , επικοινώνησαν την Τρίτη 12/11/2013 με το αρμόδιο τμήμα στο ΥΠΑΙΘ, το οποίο τους δήλωσε, ότι ήδη είχε λάβει εντολή-απόφαση δρομολόγησης διορισμού αναπληρωτών σε αυτές τις θέσεις ελλείψει άλλου τρόπου κάλυψης των κενών αυτών με προσωπικό!!! Το ΚΥΣΔΕ στο οποίο αποταθήκαμε άμεσα και το οποίο συνεδρίαζε μας δήλωσε ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε από την Δ/νση Ειδικής αγωγής να καλύψει με αποσπάσεις τυχόν κενά στις ΣΜΕΑΕ. Άμεσα συνεχίσαμε την έρευνα-επικοινωνία, με τον αρμόδιο Δ/ντή της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής, ο οποίος μας δήλωσε ότι το ΚΥΣΔΕ ποτέ δεν του ζήτησε τα κενά, πράγμα που το έκανε μόνο στις αρχές του σχολικού έτους!!! Στην συνέχεια παρέπεμψαν τους συναδέλφους σε νέα αναμονή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ!!! Φανταστείτε την έκπληξή τους σήμερα όταν ανακοινώσατε προσλήψεις τριών αναπληρωτών στις ΣΜΕΑΕ της Ανατ. Θεσ/νίκης, όταν για 3 μήνες τώρα περιμένουν την ικανοποίηση του αιτήματος απόσπασης. Δυστυχώς αν δεν επανέλθετε άμεσα μέσα από έλεγχο τροποποιώντας την απόφαση σας, για την άρση της αδικίας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και άλλους εκπαιδευτικούς σε άδεια άνευ αποδοχών μιας και δεν τους χρειάζεστε, αφού είναι πλήρως υπεράριθμοι στις Δ.Δ.Ε. Εκπαιδευτικούς που μηνιαία παίρνουν γύρω στα 700 ευρώ, έχοντας ενοίκιο, διατροφή και συνολικά έξοδα περισσότερα από αυτά που εισπράττουν ζώντας μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ είναι πλήρως υπεράριθμοι και ταυτόχρονα εξειδικευμένοι. Αυτά όλα αν συνεχιστούν, δυστυχώς μάλλον θα πληρωθούν από τον λαό στο μέλλον με το νόμισμα που αρμόζει στην παρούσα κυβέρνηση. 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Β΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.