Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Στις 19/12 εκλογές Δ' ΕΛΜΕ - Ανακοίνωση και ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ





      Γενική Συνέλευση και εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017, στην Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Στη ΓΣ και τις εκλογές, ψηφίζουν οι καθηγητές που διδάσκουν στα σχολεία: ΑΧΑΡΝΩΝ (ΜΕΝΙΔΙ), ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΣ. 

     Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας (Πευκάκια), από 2:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ



    Συνάδελφοι, επιχειρώντας να αποτιμήσουμε την εκπαιδευτική πραγματικότητα αναφέρουμε σύντομα τα κυριότερα χαρακτηριστικά της:


·         Ως προς τις εκπαιδευτικές αλλαγές, το Υπουργείο φαίνεται να πλέει προς το άγνωστο, αφού με πολλές παλινωδίες περί της κατάργησης των Πανελλαδικών, αυτές παραμένουν και ισχυροποιούνται με επικίνδυνες καινοτομίες (όπως η προσμέτρηση της  ερευνητικής εργασίας) οι οποίες θα πλήξουν το ισχυρό χαρτί του συστήματος: το αδιάβλητο.


·         Επίσης οι προηγούμενες «μεταρρυθμίσεις» στο Γυμνάσιο, επιβλήθηκαν από την ανάγκη περικοπών προσωπικού και κανένα όραμα δεν διαφαίνεται, αντίθετα φέτος δρέψαμε τους καρπούς του εγχειρήματος, την αδιοριστία αλλά και της υπεραριθμία ολόκληρων κλάδων.


·         Οι  συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών δομών (ΚΕΣΥΠ, ΚΕΔΔΥ, ΣΣΝ, ΠΛΗΝΕΤ κ.α) θα υποβαθμίσουν  περισσότερο τη Δημόσια Εκπαίδευση. Το ίδιο και με την υποβάθμιση των Σχολικών Συμβούλων (ένας θεσμός, που αλλιώς τον οραματίστηκε ο Νόμος 1566 και τώρα υπολειτουργεί).


·         Η οποιαδήποτε διάθεση συζήτησης για την αποτίμηση του έργου της σχολικής μονάδας, δηλαδή την αυτοαξιολόγηση, θα χαθεί, αντίθετα ο κλάδος θα εναντιωθεί,  αν η κυβέρνηση επιμένει στην εμπλοκή των Συλλόγων Γονέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία. Όπως επίσης και στην «επιστημονική» εμμονή στους εξαντλητικούς δείκτες αξιολόγησης (οι οποίοι μας αποπροσανατολίζουν από την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή τον προγραμματισμό και την παρακολούθησή του, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, για την καλυτέρευση των συνθηκών εκπαίδευσης και διαβίωσης στα σχολεία μας).


·         Άλλες προτάσεις, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο καλόπιστου διαλόγου, όπως η αυτονομία της σχολικής μονάδας, καταστρέφονται εν τη γενέσει τους, όταν παράλληλα ακούγονται φωνές, από αριστερές και δεξιές γωνιές,  περί της «οικονομικής αυτονομίας» ή του «ελεύθερου σχολείου», φυσικά καθαρά για να ξεφορτωθούν το δημόσιο σχολείο από την κρατική επιχορήγηση.


·         Όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν μία στασιμότητα, που οδηγεί σε τέλμα. Οι ελάχιστες μεταθέσεις και η μη ικανοποίηση πολλών αποσπάσεων, φέρνουν σε αδιέξοδο τους κακοπληρωμένους και ξεσπιτωμένους συναδέλφους μας. Η συνεχιζόμενη επιλογή των ανύπαρκτων διορισμών σε συνδυασμό με τον ευτελισμό των συντάξεων δημιουργεί ένα σώμα γερασμένων εκπαιδευτικών, επικίνδυνο φαινόμενο και για τους ίδιους αλλά και για την εκπαιδευτική διαδικασία. Φυσικά το φιλότιμο και η αγάπη για τους μαθητές μας, μας δίνουν τη δύναμη της υπέρβασης για τη διδασκαλία.


·         Οι αναπληρωτές συνεχίζουν το Γολγοθά τους, Είναι απαράδεκτο οι προσλήψεις των αναπληρωτών να διεκπεραιώνονται χωρίς  έλεγχο διαφάνειας και με άρνηση κοινοποίησης  των λειτουργικών κενών  που έστελναν  οι Περιφερειακοί Δ/ντες Εκπαίδευσης  στον Αιρετό της παράταξής μας στο ΚΥΣΔΕ.


    Στη συνεχιζόμενη λοιπόν υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, το συνδικάτο οφείλει να αντισταθεί, να συσπειρώσει, να προασπίσει και να προτείνει. Αυτά απαιτούν ωριμότητα, ανοιχτό μυαλό και συνθετική σκέψη. 


   Οι ιδεολογικές διαφορές δεν πρέπει να καταργηθούν γιατί είναι αφύσικο. Δεν πρέπει όμως και να αποτελούν τροχοπέδη στον ενωτικό μας αγώνα.


    Η ΔΑΚΕ συνεχίζει την ανεξάρτητη πορεία της αφήνοντας αποδείξεις αυτής της πορείας σε κάθε συνδικαλιστική ευκαιρία. Όπως καταγγείλαμε και παλέψαμε ενάντια στα απαράδεκτα Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου, έτσι , όπου κρίνουμε αναγκαίο, εμποδίζουμε την υλοποίηση αντιεκπαιδευτικών εγχειρημάτων και από τη σημερινή Κυβέρνηση, χωρίς να αφήνουμε στα απυρόβλητο την Αξιωματική Αντιπολίτευση ή και άλλες φωνές που στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. 


   Είμαστε τόσα χρόνια, και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, κοντά στο συνάδελφο και μακριά από κομματικές εξαρτήσεις, οι συνάδελφοι το έχουν αντιληφθεί και γι’ αυτό επιβραβεύουν την προσπάθειά μας.

Σας καλούμε να στηρίξετε το Σωματείο και το ψηφοδέλτιό μας, ώστε να αγωνιστούμε μεταξύ άλλων, για:


  •        Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
  •        Προσλήψεις προσωπικού.
  •        Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
  •        Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
  •        Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
  •        Μεταρρυθμίσεις χωρίς ιδεολογικές εμμονές αλλά με όραμα για μια σύγχρονη παιδεία.
  •        Συνδικαλισμό για το συνάδελφο, με κρίση και πρόταση και όχι με στείρα άρνηση.


ΑΠΌ ΤΗΝ Τ.Ε. ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. Δ΄ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

--------------------------------------------------- 




Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (Γ.Σ και εκλογές 19/12/2017)


1      Ανδρής                Ευστάθιος       ΠΕ2           1ο Γυμνάσιο Μετ/σης

2       Γεωργαντά          Ελένη                    ΠΕ2                    2ο ΓΕΛ Αχαρνών                

3       Κουμπής              Αναστάσιος       ΠΕ1            Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων        
4       Ιερομνήμων          Ιωάννης               ΠΕ1            4ο  Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας
5      Καλδάνης             Κωνσταντίνος    ΠΕ19          2ο  Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας
6      Κουτρούμπας      Αθανάσιος          ΠΕ15         7ο Γυμνάσιο Αχαρνών
7       Μαυρογιώργος   Γεώργιος              ΠΕ4         6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου      
8        Μηλιωρίτσας    Ευάγγελος            ΠΕ17.01    1ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής        
9        Νίκας                  Στυλιανός            ΠΕ17.0         2ο  ΕΠΑΛ Αχαρνών                  
10      Παλλαντζάς       Αθανάσιος            ΠΕ1            3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας      
11      Προβατάς          Άγγελος                ΠΕ11        1ο ΓΕΛ Αχαρνών               
12      Σαμαρίδη           Νίκη                        ΠΕ2                    7ο ΓΕΛ Αχαρνών                
13      Σταυρόπουλος  Νικόλαος              ΠΕ1          Εσπερινό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας
14      Σχίζας                 Αριστείδης          ΠΕ19         2ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών
15      Τζίγκου              Αφροδίτη               ΠΕ3         4ο  ΓΕΛ Αχαρνών                
                                      Για Εξελεγκτική Επιτροπή   
1.   Σκανδάλη Κατερίνα            ΠΕ11                2ο Γυμνάσιο Αχαρνών
 

2.   Ψαχούλας    Γιάννης         ΠΕ19            Εσπερινό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.