Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τι έγινε στη Γ.Σ. προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. την 15η Μαΐου;;;


Με το πέρας των τοποθετήσεων των Προέδρων και του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., τέθηκε το ερώτημα από κάποιους Προέδρους Ε.Λ.Μ.Ε. αν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί η απεργία που πρότεινε η Ο.Λ.Μ.Ε. μετά τις τελευταίες εξελίξεις (επιστράτευση των καθηγητών). 
Το Δ.Σ. αποχώρησε για σύντομο χρονικό διάστημα και επανερχόμενο έθεσε στο σώμα των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. να τοποθετηθούν αν έκριναν από τις Γενικές Συνελεύσεις τους, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να απεργήσουν οι καθηγητές παρά την επιστράτευση. 



Είχε προηγηθεί, το «ναυάγιο» των σχεδίων, να πεισθούν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να προκηρύξουν την Παρασκευή 17/5,  γενική απεργία για να μην ξεκινήσουν οι εξετάσεις, αλλά και η συνειδητοποίηση από τους περισσότερους συνδικαλιστές ότι δεν μπορούσε να ληφθεί απόφαση που να καλεί σε απειθαρχία απέναντι στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Η νέα αυτή πρόταση της διοίκησης της Ο.Λ.Μ.Ε., προβλημάτισε έντονα τους εκπροσώπους των καθηγητών και στην ψηφοφορία που επακολούθησε, οι περισσότεροι (57) προτίμησαν το λευκό, καθώς, όπως ειπώθηκε, δεν είχαν εξουσιοδότηση από τις τοπικές συνελεύσεις για να λάβουν θέση σε ένα τέτοιο ζήτημα.
Την άποψη ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απεργία και άρα πρέπει να αγνοηθεί η απόφαση για την επιστράτευση, υποστήριξαν μόνον 18 πρόεδροι Ε.Λ.Μ.Ε., οι περισσότεροι προσκείμενοι στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ άλλοι εννέα (9) ψήφισαν ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ισχύσει η προκηρυχθείσα κινητοποίηση. 

Είχαμε την αρχική υπερψήφιση της πρότασης για απεργία από την συντριπτική πλειονότητα – 78 «ναι», 4 «όχι» και 3 λευκά- των προέδρων των τοπικών Ε.Λ.Μ.Ε.

Το αποτέλεσμα ήταν το ακόλουθο: 

1. Εισήγηση ΟΛΜΕ
 
ΨΗΦΙΣΑΝ 85 Ε.Λ.Μ.Ε.
ΥΠΕΡ: 78 (92%) 

ΚΑΤΑ: 4 

ΛΕΥΚΟ: 3 

Πέρασε η εισήγηση της Ο.Λ.Μ.Ε., γιατί το ΥΠΕΡ πήρε τουλάχιστον 66% που χρειαζόταν.

2. Υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση της εισήγησης της Ο.Λ.Μ.Ε.; 

ΨΗΦΙΣΑΝ 85 ΕΛΜΕ
 
ΥΠΕΡ: 18 (23%) 

ΚΑΤΑ: 9 

ΛΕΥΚΟ: 57 

Δεν πέρασε το ΥΠΕΡ, γιατί δεν πήρε τουλάχιστον το 66% που χρειαζόταν.



Παρακάτω, δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών. Πατήστε με το ποντίκι, πάνω τους και θα τα δείτε ευκρινώς.







Μπορείτε να κατεβάσετε τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών από ΕΔΩ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών ΔΕ ΕΔΩ.

Διαβάστε: Η εισήγηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. προς τις Γ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. για απεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.