Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΑΚΕ ΔΕ ΔΡΑΜΑΣ: Οι αριστερές παρατάξεις παίζουν για την ώρα … «κρυφτούλι»



Η επανάσταση και η ανατροπή αναβάλλονται... Οι αριστερές παρατάξεις παίζουν για την ώρα … «κρυφτούλι».

Με ευθύνη των αριστερών παρατάξεων , για μια ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα, διεξήχθη «διάλογος κωφών» και υπερίσχυσε η «λογική του παραλόγου».
Οι αριστερές παρατάξεις, ΣΥΝΕΚ και Αυτόνομη Αγωνιστική Παρέμβαση αποποιούνται των ευθυνών τους και «στρουθοκαμηλίζουν» απέναντι στα προβλήματα,ζητούν την ψήφο των συναδέλφων αλλά δηλώνουν προκλητικά πως δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη στο προεδρείο, επιλέγοντας το ρόλο του «εισαγγελέα» και του επικριτή αυτών που αναλαμβάνουν ευθύνες. Την υποκριτική και εκβιαστική στάση τους την αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.
Γίνεται, δυστυχώς, φανερή, η αδιαφορία όλων για τη φωνή αγωνίας των συναδέλφων που περιμένουν από την ΕΛΜΕ αντίσταση, πρόταση και ακηδεμόνευτη – διεκδικητική στάση.
Επενδύουν στην κωλυσιεργία κι επιδιώκουν την απαξίωση και τη διάλυση της ΕΛΜΕ ρίχνοντας «νερό στο μύλο» αυτών που στοχεύουν στην απαξίωση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε Δράμας ανέλαβε, ως πρώτη δύναμη, τη μεγάλη ευθύνη του να ηγηθεί από τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία που απαιτείται η αντίσταση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε, για μια ακόμη φορά,τις παρατάξεις εκείνες που δεν συμμετέχουν στο Προεδρείο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ν΄ αφήσουν στην άκρη τις διαχωριστικές γραμμές και τα παιχνίδια μικροπαραταξιακής τακτικής και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του Προεδρείου της ΕΛΜΕ άμεσα, γιατί μπροστά μας έχουμε πολύ σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν όλους τους συναδέλφους. 

Από την Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.