Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΜΕ (19/9/2013)


Η ΔΑΚΕ εξακολουθεί και εκτιμά ότι η αρχική της πρόταση για μια 48ωρη 18-19/9 και μία 3ήμερη απεργία 25-27/9, ήταν μια ρεαλιστική πρόταση που θα διασφάλιζε την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου με βάση την βήμα προς βήμα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Την πεποίθηση μας αυτή ενισχύουν τόσο η καθολική συμμετοχή του κλάδου τις πρώτες 2 ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, όσο και η σταδιακή μείωση της συμμετοχής όσο περνούν οι μέρες.
Το μπλοκ (ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεις) της ΟΛΜΕ, με την πρότασή του για ένα απεργιακό αγώνα μακράς διαρκείας, θεωρούμε ότι οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδο. Από τις τοποθετήσεις τους στο ΔΣ έγινε φανερό ότι βασικός στόχος τους, αποτελεί η κατάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η… «λαϊκή εξουσία», ενώ στην τακτική τους συμπεριλαμβάνουν τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τυχοδιωκτική τακτική, καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι υπονομεύονται οι απεργιακές θυσίες του κλάδου, βάζοντας «άλλους» να παλεύουν για την ΟΛΜΕ.


Η ΔΑΚΕ θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τέτοια μορφή δράσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου που:
  1. Θα καταδεικνύει την σύσσωμη αντίθεση του κλάδου στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές επιλογές στην εκπαίδευση.
  2. Θα επιδιώξει την άμεση άρση των διαθεσιμοτήτων της 22ας Ιουλίου.
  3. Θα επαναφέρει τους κλάδους και τους τομείς που καταργήθηκαν στην Τεχνική εκπαίδευση.
  4. Θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
  5. Δεν δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το Λύκειο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο.
ΠΡΟΤΑΣΗ:
Θεωρούμε ότι ο κλάδος επέτυχε μεγάλη νίκη. Απέδειξε με την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών ότι δεν επικροτεί τις επιλογές της τρόικας στο χώρο της εκπαίδευσης, και ότι διαθέτει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα.
Τη νίκη αυτή δεν θα πρέπει να την μηδενίσουμε στο βωμό κάποιων κομματικών επιδιώξεων και ιδεοληπτικών εμμονών της αριστεράς.
Ο κλάδος δεν επιθυμεί κανέναν κομματικό σχηματισμό ως καθοδηγητή του.
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε, ως μια ρεαλιστική επιλογή την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την μορφή της 48ωρης 23-24 Σεπτεμβρίου και νέα εισήγηση μετά από εκτίμηση της κατάστασης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ για περαιτέρω κλιμάκωση.
Στην εκτίμηση αυτή βασικές προϋποθέσεις αποτελούν: η καταστατική απαρτία των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, η μαζικότητα στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η συμπόρευση με το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα.
Η μορφή αυτή δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο να μην χάσει όσα πέτυχε με τον αγώνα του τις προηγούμενες μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.