Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, σχετικά με τo ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής


Απάντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με τo δημοσίευμα του 902.gr όπου αναφέρει ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε διάφορες σχολές ψήφισε λευκό σε ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

 Τις τελευταίες ώρες, διακινούνται μέσω διαδικτύου ψευδείς διαδόσεις σχετικά με τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάνω στην καταδίκη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, το βράδυ της Τρίτης.

Η δική μας απάντηση είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρο είναι και το ψήφισμα που καταθέσαμε στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που υπάρχει νεκρός κάποιοι να επιδίδονται σε πολιτική προπαγάνδα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας και τεχνητής έντασης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Ο λαϊκισμός και η ισοπέδωση δεν οδηγούν πουθενά. Θα πρέπει τις δύσκολες αυτές ώρες, να επικρατήσει η ψυχραιμία, η λογική και η αυτοσυγκράτηση με μόνο γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων. Καλούμε τη φοιτητική και σπουδαστική κοινότητα να καταδικάσουμε από κοινού και απερίφραστα, τη βία από όπου και αν προέρχεται. Δίχως αστερίσκους και μικροπολιτικά παιχνίδια. Είμαστε νέοι άνθρωποι και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα και στην υπόλοιπη κοινωνία.



Παρατίθεται το κείμενο που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Διοικητικά Συμβούλια:

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική επίθεση ομάδας τραμπούκων της Χρυσής Αυγής με κατάληξη τη στυγερή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πέρα και έξω από ιδεολογίες, κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Οφείλει πρώτη η κοινωνία να αποκηρύξει τα φαινόμενα βίας που καλλιεργούν το μίσος, το διχασμό και πληρώνεται με αίμα συνανθρώπων μας.
Εδώ και τώρα, βάζουμε τέλος στη βία και βγαίνουμε μπροστά ως νέοι άνθρωποι και φοιτητές για να διαφυλάξουμε την ενότητα, την κοινωνική συνοχή με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη. Καλούμε όλη τη φοιτητική κοινότητα, να καταδικάσουν το γεγονός, καθώς και κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και σε όποιον και αν στοχεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.