Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εισηγήσεις των παρατάξεων για τις γενικές συνελεύσεις (24/9/2013)


Χωρίς κοινή απόφαση «πηγαίνει» για μια ακόμη φορά το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Τα μέλη των παρατάξεων στη διοίκηση της, δεν κατέληξαν σήμερα το πρωί σε κοινή πρόταση, ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση βρίσκονται αυτή τη φορά οι αποφάσεις των καθηγητών του ΣΥΡΙΖΑ και των Παρεμβάσεων, που πορεύονταν ως σήμερα σε κοινό δρόμο.
 Έτσι, οι παρατάξεις στη διοίκηση της ΟΛΜΕ, προτείνουν στις συνελεύσεις μετά την αδυναμία τους να καταθέσουν κοινή πρόταση:
  •  Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία, με 3 έδρες στο ΔΣ) 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή και μία 48ωρη απεργία κάθε εβδομάδα.
  •  Η παράταξη των Παρεμβάσεων ( 2 έδρες) πενθήμερη απεργία από την Πέμπτη. Δίημερη απεργία Πέμπτη 26/9  και Παρασκευή 27/9 και τριήμερη απεργία από Δευτέρα 30/9 έως Τετάρτη 2/10 με Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την Τρίτη 1/10  και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 2/10
  •  Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ, με 2 έδρες) μία 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα στις 4 και 5 Οκτωβρίου.
  • Η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ με 1 έδρα) καμία συγκεκριμένη πρόταση για απεργίες, αλλά απλή συμπόρευση με τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ όποτε αυτές ορίζονται.
  • Η ΔΑΚΕ (3 έδρες) προτείνει 48ωρη απεργία 9-10 Οκτωβρίου και νέα γενική συνέλευση προέδρων 12 Οκτωβρίου. 
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ τονίζει ότι η πρότασή της βασίζεται "στα πλαίσια της ανασύνταξης του κλάδου και προκειμένου να μην συνεχίσει να γελοιοποιείται, καταγράφοντας μονοψήφια ποσοστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.