Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τη ΓΣ προέδρων της Παρασκευής (20/9/2013)

 
 Από την αρχή φάνηκε ότι επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν περνούσε η 5θήμερη (τέτοια απόφαση είχαν μόνο 37 ΕΛΜΕ), θα έκαναν οτιδήποτε οι ΣΥΝΕΚ - Παρεμβάσεις, για να περάσει κάποιας μορφής απεργία.

 Ελάχιστοι πρόεδροι ΕΛΜΕ στις τοποθετήσεις τους μιλούσαν για ποσοστά απεργίας στις περιοχές τους, αλλά και τον αριθμό συμμετοχής των συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις. Έβγαζαν ένα πολιτικό λογύδριο και τέλος.

 Δέκα τουλάχιστον πρόεδροι ΕΛΜΕ είπαν στις ομιλίες τους, ότι δεν έχουν σημασία τα ποσοστά στην απεργία!!!

Έξι πρόεδροι ΕΛΜΕ (σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία), έφεραν απόφαση ΔΣ για 5θήμερη απεργία!!!

Σε πέντε ΕΛΜΕ δεν πέρασε η 5θήμερη απεργία και ήρθαν με εξουσιοδότηση για την πλειοψηφούσα, που ήταν έμμεσα πάλι η 5θήμερη!!!

Σε μια ομάδα ΕΛΜΕ, η απόφαση για 5θήμερη απεργία δεν είχε καν το 50% + 1 που απαιτείται για να βγει. Και όμως πραξικοπηματικά ο χ. Πρόεδρος, έφερνε αυτή την απόφαση (χαρακτηριστικά αναφέρονται οι ΕΛΜΕ της Β’ Δυτικής Αττικής, Δ’ Ανατολικής Αττικής, Β’ Αιτωλ/νίας, Ε’ Αθήνας, Δράμας, Γ’ Δυτικής Αττικής,…!!!


 Και μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα των ψηφοφοριών.
Ψηφίζονται όλες οι προτάσεις:
Αναστολή: 5
3ωρες στάσεις ανά ημέρα: 1
48ωρη κάθε εβδομάδα: 4
5θήμερη και έκτακτη συνέλευση: 1
48ωρη: 3
24ωρη: 1
48ωρες επαναλαμβανόμενες: 2
5θήμερη: 37 


Στη συνέχεια τέθηκε σε ψηφοφορία η πλειοψηφούσα πρόταση (πενθήμερη), η όποια έπρεπε να συγκεντρώσει το 50% + 1 των ΕΛΜΕ και το 66,6% των ψήφων που εκπροσωπούν οι ΕΛΜΕ .
 Ψηφοφορία για 5θήμερη απεργία: 56 ΕΛΜΕ ΝΑΙ (65,9%), σε ψήφους όμως 65,7%. Άρα δεν εγκρίθηκε, αφού δεν συγκέντρωσε το 66,6% των ψήφων που εκπροσωπούν οι ΕΛΜΕ !

Ακολούθησαν συζητήσεις, αντεγκλήσεις, διαβουλεύσεις και τηλεφωνήματα στα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ απ' τους εκπροσώπους, γιατί ήταν φανερό πια, ότι πολλές ΕΛΜΕ θα ψήφιζαν σταθμίζοντας την κατάσταση, χωρίς να μεταφέρουν αποφάσεις συνελεύσεων!

Ψηφοφορία για 3ήμερη με νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη: 52 ΕΛΜΕ ΝΑΙ (65,8%), σε ψήφους όμως 64,2%. Άρα δεν εγκρίθηκε, αφού δεν συγκέντρωσε το 66,6% των ψήφων που εκπροσωπούν οι ΕΛΜΕ !

Νέο αδιέξοδό με το κλίμα να διαμορφώνεται προς τη 48ωρη.

Ψηφοφορία για 48ωρη Δευτέρα και Τρίτη, γενικές συνελεύσεις την Τρίτη και νέα γενική συνέλευση προέδρων την Τετάρτη: 65 ΕΛΜΕ ΝΑΙ (82,3%), σε ψήφους 81,8%. Άρα εγκρίθηκε αφού συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 66,6% των ψήφων που εκπροσωπούν οι ΕΛΜΕ !


Το πιο περίεργο είναι ότι η παράταξη των Παρεμβάσεων που κατηγορούσε τον Μάιο τους προέδρους των ΕΛΜΕ, ότι άλλη εντολή είχαν (απόφαση για απεργία μέσα στις εξετάσεις) και άλλο ψήφισαν (αναστολή της απεργίας μετά την επιστράτευση), στην ΓΣ της Παρασκευής ψήφισαν 48ωρη (που στην 1η ψηφοφορία είχε συγκεντρώσει ψήφους από τρεις ΕΛΜΕ!) ενώ είχαν έρθει με εντολή για πενθήμερη!

Σχόλιο: Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, ότι η πρόταση της ΔΑΚΕ για 48ωρη απεργία ήταν ρελιστική (Διαβάστε ΕΔΩ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.