Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σπ. Κανελλόπουλος: Γι’ αυτό απεργώ!




Επειδή, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Επειδή, η κατάργηση των πιο δημοφιλών ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, οδήγησε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς, δημιούργησε τεράστια προβλήματα λειτουργίας στα εν λόγω σχολεία μεταξύ των οποίων και αυτά τής Ειδικής Αγωγής, στέρησε από τους μαθητές το δικαίωμα επιλογής και αναβάθμισε θεσμικά τα ιδιωτικά ΙΕΚ.
Επειδή, η 22α Μαρτίου είναι αρκετά κοντά μας και τουλάχιστον 537 καθηγητές κινδυνεύουν να απολυθούν.
Επειδή, ο Υπουργός Παιδείας (έχοντας δεσμευτεί  ότι θα υπάρξει συνάντηση με την ΟΛΜΕ στα τέλη Ιανουαρίου για το θέμα των διαθεσίμων), έως τώρα σιωπά.
Επειδή, είναι η πρώτη φορά μετά το 1911, που στην ιστορία του ελληνικού κράτους συζητούνται ομαδικές απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων!
Γι’ αυτό απεργώ!
Απεργώ ακόμα, γιατί στα σχολεία πλανάται ο φόβος για το επαγγελματικό μας αύριο. Η αξιολόγηση – χειραγώγηση είναι προ των πυλών και στοχεύει μόνο στη μισθολογική μας καθήλωση και όχι στην βελτίωση της παρεχομένης μόρφωσης των μαθητών
Απεργώ ακόμα, γιατί με το νέο πειθαρχικό Δίκαιο, οι δημόσιοι λειτουργοί είμαστε εκτεθειμένοι σε οιονδήποτε επιθυμεί την οικονομική και κοινωνική μας εξόντωση. Μια κακόβουλη καταγγελία ή μήνυση, είναι αρκετή για να μας επιβληθεί το ιδιαίτερα εξοντωτικό μέτρο της αργίας και η μείωση των πενιχρών μας αποδοχών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία. Αλήθεια, που πήγε το τεκμήριο της αθωότητας;
Γι’ αυτό απεργώ!
Είναι και άλλα τα αιτήματα της απεργίας. Σε αυτό το σημείωμα δεν έχω σκοπό να τα αναφέρω όλα. Ο σκοπός μου δεν είναι ενημερωτικός, είναι αφυπνιστικός.
Αγαπητέ συνάδελφε για σκέψου! Φεύγοντας σήμερα από το σχολείο, πείσε τον εαυτό σου ότι για 24 ώρες είσαι σε διαθεσιμότητα. Ας πούμε δηλαδή, ότι σε οχτώ μήνες απολύεσαι. Κάνε το πείραμα. Πώς νοιώθεις;
Γι’ αυτό απεργώ την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και θα βρίσκομαι στα Προπύλαια και έξω απ’ το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 10:30.
Ελπίζω, να είσαι κι εσύ εκεί!

Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος
Μαθηματικός
Στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ανατ. Αττικής
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
1) Δείτε τις επιπτώσεις που έχει η ακολουθούμενη πολιτική, στην Ειδική Αγωγή εδώ.  

2) Δείτε μια ενδεικτική επίπτωση (απ' τις πολλές) του νέου πειθαρχικού δικαίου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.