Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΔΑΚΕ ΔΕ ΔΡΑΜΑΣ: To ψέμα είναι η αρρώστια και η αλήθεια η θεραπεία....


Το Σάββατο 8/2/2014, επιχειρήθηκε να συγκροτηθεί πλήρως το ΔΣ.
1. Προτάθηκε ανασυγκρότηση του Δ.Σ. με βάση το καταστατικό  της ΕΛΜΕ
Άρθρο 18
2.     Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αποχωρεί μέλος του Προεδρεί­ου εκτός του Προέδρου,γίνεται η ανασύνθεση με μυστική ψηφοφορία σε όλες, τις θέσεις εκτός του Προέδρου.Αν αποχωρήσει ο Πρόεδρος τότε γίνεται γε­νική ανασύνθεση.
3.            Η διαδικασία ανασύνθεσης των παρ.2 και 3 εφαρμόζονται και στην περίπτωση που : α)οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. παραιτείται από το αξίωμα του,όχι όμως και από τη θέση του στο Δ.Σ. και β) όταν η πλειοψηφία του Δ.Σ. ζητήσει έγγραφα και με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, το οποίο πρέπει να
δικαιολογείται ικανοποιητικά και με αντικειμενική θεμελίωση, τη γενική ανακατανομή των αξιωμάτων.
Σχόλιο : Μετά την παραίτηση του Γραμματέα γίνεται η διαδικασία του Άρθρου 18 παρ.2  Κάποιοι εξακολουθούν να διαβάζουν ανάποδα το καταστατικό και φυσικά όπως τους συμφέρει δηλαδή πάνε στο Άρθρο 18 παρ.3  χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατανομής  που προβλέπεται από το Άρθρο 18 παρ.2. 
Δηλαδή χωρίς να έχει γίνει η κατανομή ζητούν ανακατανομή.
2. Η πρόταση  έγινε από το μέλος του ΑΨΗΦΙ(Η)ΣΤΕ τους  το οποίο πρότεινε ΠΡΟΕΔΡΟ: ΑΡΝΑΟΥΤΗ (ως έχει) , ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: ΠΑΝΙΔΗ.
Δηλαδή ένα αρκετά αναλογικό  προεδρείο, που ανταποκρίνεται στην βούληση των συναδέλφων η οποία εκφράστηκε με τις τελευταίες εκλογές. Σημειώνουμε ότι η ίδια πρόταση είχε τεθεί από τις ΣΥΝ.ΕΚ στην πρώτη συνάντηση για συγκρότηση και καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.
Σχόλιο: ΨΕΜΑΤΑ - Ποτέ δεν έγινε αυτή η πρόταση από τις ΣΥΝ.ΕΚ.
Η πρόταση αυτή έγινε από τον Σαλπιστή Γεώγιο αλλά δεν έγινε αποδεκτή από τις ΣΥΝ.ΕΚ και την Αυτόνομη Αγωγιστική Παρέμβαση. Καθώς θεωρήθηκε κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτε άλλο.
Σχετική ανακοίνωση των ΣΥ.ΝΕΚ στις 27-1-14………….“Η παραίτηση του Γραμματέα του Δ.Σ. που ακολούθησε, επειδή θίχτηκε πολιτικά, όπως είπε, από ανακοίνωσή μας,  είναι θέμα δικό του. Εκφράζουμε, πάντως, την εύλογη απορία μας: Πώς, στη συνέχεια , πρότεινε για το προεδρείο-κρίνοντάς τους κατάλληλους-, αυτούς που θεώρησε ότι τον έθιξαν πολιτικά; Θεωρούμε ότι επρόκειτο μόνο για κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτε άλλο.”
Συμπέρασμα:  Ούτε τις ανακοινώσεις τους δεν θυμούνται.
3. Η πρόταση για ανασυγκρότηση της 8/2/2014 έγινε δεκτή από τα μέλη των ΣΥΝ.Ε.Κ. και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Τα μέλη της ΔΑΚΕ που δεν ενδιαφέρονται για τα αξιώματα επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν σε επόμενη συνάντηση (!) , αφού «μελετήσουν» και «ερμηνεύσουν» το παραπάνω άρθρο του καταστατικού. Την επόμενη μέρα 9-2-2014 δημοσίευσαν το γνωστό κείμενο στο facebook! (λείπουν  βέβαια τα συμπεράσματά τους από την ερμηνεία του καταστατικού…)
Και άλλα ψέματα τα συμπεράσματα υπάρχουν στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ [που πήγε σε όλα τα σχολεία σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ  στις ιστοσελίδες http://www.dictyo.gr/ http://www.alfavita.gr] αναφέρεται ότι κάποιοι εξακολουθούν να διαβάζουν ανάποδα το καταστατικό και φυσικά όπως τους συμφέρει.
4. Αφού το αναλογικό προεδρείο δεν  εκφράζει τη  Δ.Α.Κ.Ε.,  αφού ομολογουμένως είναι  η πρώτη παράταξη που αναδείχτηκε στις εκλογές , αφού ηγείται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ   «από τις θέσεις  μεγάλης ευθύνης προέδρου και αντιπροέδρου στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία που απαιτείται η αντίσταση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση», γιατί δεν αποδέχονται και δεν αποδέχτηκαν και τη θέση του γραμματέα, (το 3ο  μέλος της Δ.Α.Κ.Ε.) όταν ο γραμματέας  παραιτήθηκε; Ποιος λοιπόν παρεμποδίζει τη συγκρότηση του Δ.Σ.;

Ξεκάθαρη απάντηση: Τα μέλη των ΣΥΝ.ΕΚ και το μέλος της Αυτόνομης Αγωνιστικής Παρέμβασης που δεν θέτουν υποψηφιότητα για τις υπόλοιπες θέσεις του Γραμματέα του Οργανωτικού Γραμματέα και του Ταμία.
Οι κύριοι που δεν θέτουν υποψηφιότητα για τις υπόλοιπες θέσεις ώστε να συγκροτηθεί το ΔΣ ζητούν ανακατανομή λόγω μή συγκρότησης...........
Τα συμπεράσματα δικά σας…….
5. Γιατί άργησε τόσο η συγκρότηση του Δ.Σ., αφού το καταστατικό ορίζει πως πρέπει να γίνει μέσα σε 8 το πολύ ημέρες από τις εκλογές ανάδειξής του; 
(Αρθρο 13. I. Η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. γίνεται με μυστική ψηφοφορία στην πρώτη συνεδρίαση που συγκαλεί γι' αυτό το σκοπό ο σύμβουλος που πλειοψήφησε από τον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, το αργότερο σε οκτώ (8) ημέρες μετά τις αρχαιρεσίες.)
Η συγκρότηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια των διακοπών μέλη του ΔΣ ήταν εκτός Δράμας και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατή η συγκρότηση σε σώμα. Υπήρξε άλλωστε συνεχείς ενημέρωση από τον σύμβουλο που πλειοψήφησε για όλα αυτά.
6. Στην ουσία τώρα: η ανακοίνωση της  Δ.Α.Κ.Ε. μέσω facebook τονίζει ότι «το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  πρέπει να διεκδικεί ενωτικά, να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα αυτών που εκπροσωπεί απέναντι σε όλους, να ασχοληθεί με τα φλέγοντα προβλήματα της περιόδου αυτής». Ότι « οι «αγωνιστές» και οι  «επαναστάτες»  των άλλων παρατάξεων χρησιμοποίησαν την απεργία για άλλους σκοπούς».
Ø                              Πόσοι συνδικαλιστές της  ΔΑΚΕ βρέθηκαν στα σχολεία κατά τη διάρκεια της απεργίας του Σεπτέμβρη για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους;
Όλοι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ήταν καθημερινά στα σχολεία και στις κινητοποιήσεις όταν οι συνδικαλιστές των ΣΥ.ΝΕΚ ήταν εξαφανισμένοι  όλο το Καλοκαίρι από τις Γενικές Συνελεύσεις.
Ø                              Σεβάστηκε  ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τις αποφάσεις  του Δ.Σ. στην Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (25/1/2014) για την υπερψήφιση της εισήγησης της 17/1/2014   της  ΟΛΜΕ ; Ήταν εξουσιοδοτημένος να υπερψηφίσει την εισήγηση,  αλλά  ψήφισε λευκό. Η δικαιολογία: δεν ήταν  εξουσιοδοτημένος για να υπερψηφίσει  τις  τροποποιήσεις που προτάθηκαν. Ποιες ήταν αυτές; Δεν τις θυμάται! (ήταν τόσο σημαντικές…) Αρκεί ο καθένας να διαβάσει την εισήγηση της ΟΛΜΕ και την απόφαση της Γ.Σ. ΤΩΝ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ για να καταλάβει.
Κύριοι των ΣΥΝ.ΕΚ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ στο ΔΣ ώστε να το κάνετε θέμα στο ΔΣ που μεσολάβησε για να πάρετε την απάντηση που σας ταιριάζει και να επιλυθούν οι απορίες σας; Ο Πρόεδρος για να γνωρίζετε σεβάστηκε απόλυτα τις αποφάσεις του ΔΣ καθώς ψήφισε ΝΑΙ στην εισήγηση και ΝΑΙ στο πρόγραμμα δράσης με την προσθήκη χωρίς τις προσθήκες καθώς δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το ΔΣ να κάνει λαθροχειρία και κατέθεσε σχετική δήλωση στα πρακτικά της ΟΛΜΕ. Το ίδιο έπραξαν και πολλοί άλλοι Πρόεδροι από τις ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, A’ ΑΧΑΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛ. ΙΘΑΚΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΦΩΚΙΔΑΣ.
Στο συναίσθημα του φόβου των καθηγητών, οι αριστερές παρατάξεις της  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ απάντησαν με λεονταρισμούς και ακτιβιστικές κινήσεις (υπογραφή και κατάθεση του πρακτικού από τους συλλόγους διδασκόντων). Θέλησαν δε να επικυρώσουν την απόφασή τους για το πρακτικό, που πήραν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων προσθέτοντας την συγκεκριμένη απόφαση στο πλαίσιο αιτημάτων!!!!
Ο Πρόεδρος δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το ΔΣ να ψηφίσει:
α)Την προσθήκη της ενσωμάτωσης του πλαισίου του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση της σχολ. Μονάδας όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και η διαγραφή των διευθυντών και των σχολικών συμβούλων από τα σωματεία.
β) Την προσθήκη  Γενικής Απεργίας στις αρχές του Μάρτη.
Από την Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.