Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΑΚΕ ΔΕ ΔΡΑΜΑΣ: Για την τρίτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με θέμα τη συγκρότηση.


Το Σάββατο 8/2/2014, επιχειρήθηκε να συγκροτηθεί πλήρως το ΔΣ, αλλά για άλλη μια φορά οι αριστερές παρατάξεις ξεπέρασαν τον εαυτό τους. 
Για άλλη μία φορά, αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν ενδιαφέρονται για τα αξιώματα αλλά μόνο για τα συμφέροντα του κλάδου προκαλούν αναστάτωση χωρίς να υπάρχει λόγος. Με δική τους υπαιτιότητα η μη συγκρότηση του ΔΣ έφτασε εδώ που έφτασε και ζητούν γενική ανακατανομή των αξιωμάτων λόγω αδυναμίας συγκρότησης σε σώμα,αρνούμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα, Οργανωτικού Γραμματέα και Ταμία. Επιμένουν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν το καταστατικό ανάποδα και όπως τους συμφέρει. Την υποκριτική και εκβιαστική στάση τους την αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.
Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε Δράμας ανέλαβε, ως πρώτη δύναμηχωρίς να υπάρχει δεύτερη υποψηφιότητα για καμία από αυτές τις θέσεις, τη μεγάλη ευθύνη του να ηγηθεί από τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία που απαιτείται η αντίσταση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.
Μερικά συμπεράσματα από τη διαδικασία και τα αποτελέσματά της.
1. Δυστυχώς, κάθε φορά που η ΔΑΚΕ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, κάποιοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το αποτέλεσμα και με διάφορα προσκόμματα εμποδίζουν τη συγκρότηση του ΔΣ. Παλιά πρωτοστατούσαν οι Παρεμβάσεις ( ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ), τώρα τις διαδέχονται επάξια οι ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ). Δεν εξηγούν βέβαια πώς μια τέτοια στάση μπορεί να συμβάλλει σε ένα ΔΣ που πρέπει να διεκδικεί ενωτικά.
2. Είναι η ώρα να καταλάβουν αυτοί που παριστάνουν τους«αγωνιστές» και τους «επαναστάτες» και που χρησιμοποίησαν την απεργία για άλλους σκοπούς, ότι δεν είναι πρώτη δύναμη.
3. Η ΔΑΚΕ οφείλει από σεβασμό στην ετυμηγορία των συναδέλφων να αγωνιστεί για τον εκπαιδευτικό και τον κλάδο χωρίς εξαλλοσύνες, σκοπιμότητες και τυχοδιωκτισμούς. Πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός με τα θεσμοθετημένα όργανά του δεν μπορεί να είναι ούτε «αντιπολιτευτικός» ούτε «κυβερνητικός», αλλά να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα αυτών που εκπροσωπεί απέναντι σε όλους.
4. Είναι αναγκαία η άμεση συγκρότηση Προεδρείου που θα ασχοληθεί αμέσως με τα φλέγοντα προβλήματα της περιόδου αυτής. Επειδή πολλοί υιοθετούν την άποψη ότι το Σωματείο μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς να υπάρξει συγκρότηση του ΔΣ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη λειτουργία του ΔΣ. Είναι το μόνο όργανο που έχει την τυπική νομιμοποίηση της εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών οπουδήποτε και της ουσιαστικής έκφρασης της γνώμης των εκπαιδευτικών, γιατί είναι το μόνο όργανο που προέρχεται από εκλογές, οι οποίες εκφράζουν τη βούληση των εκπαιδευτικών. Οποιοδήποτε άλλο «σώμα» (π.χ. μεμονωμένες παρατάξεις, επιτροπές αγώνα κλπ) δεν εκφράζουν παρά μόνο αυτούς που συμμετέχουν σε αυτά και δεν δεσμεύουν ούτε τους συναδέλφους συνολικά ούτε κανέναν άλλο.
5. Σε περίπτωση που η μη συγκρότηση του ΔΣ συνεχίσει να υφίσταται, επειδή πιστεύουμε ότι τα καμώματα κάποιων παρατάξεων άλλους συναδέλφους τους θλίβουν και άλλους τους θυμώνουν, ακριβώς γιατί δεν αφορούν την ουσία της ύπαρξης του Σωματείου, δηλώνουμε ότι θα τοποθετούμαστε ως παράταξη σε όλα τα θέματα που θα ανακύπτουν και θα δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας για ενημέρωση των συναδέλφων. Περιμένουμε πότε οι υπόλοιπες παρατάξεις θα δεχτούν να προχωρήσουν στην κατάληψη των θέσεων στο ΔΣ, ώστε να καταστεί δυνατό μέσα από τη σύγκλιση των απόψεων σε αυτό να αναληφθούν οι αναγκαίες ουσιαστικές πρωτοβουλίες και δράσεις.
 
Από την Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.